Opplev Antarktis med Hurtigruten! 
Antarktis
Det mest avsidesliggende kontinentet på jorden. Uansett hvilke andre deler av verden du har sett på tidligere reiser er Antarktis garantert helt annerledes enn du vil oppleve noe annet sted. Dette isolerte kontinentet er omgitt av et stort og kaldt ishav, og her på dette store, hvite kontinentet, er naturen på sitt mest spektakulære og storslåtte.

Dyrelivet
Det imponerende landskapet i Antarktis har holdt seg så og si uendret siden første gang det kom mennesker hit. Det er det kaldeste, tørreste, høyeste og reneste kontinentet på jorden – og det er blant annet kjent for gigantiske isfjell som har brutt seg løs fra ismassene på fastlandet. Det finnes ingen permanent bosetting her, men det er hjem til flerfoldig millioner pingviner og seler. I løpet av sommerhalvåret her nede på den sørlige halvkule er det også beiteområde for tusenvis av hval. Fra dekk eller på land får du se store mengder pingviner som svømmer ut i havet for å jakte på krill, torpedolignende leopard-sel som patruljerer kystlinjen og holder et skarpt øye med bevegelsene på land og høre pustelydene fra en knølhval i det fjerne.

Siden de første store polfarerne oppdaget Sydpolen, har Antarktis vært stedet for de mer eventyrlystne. I dag er menneskelig aktivitet begrenset til turisme og vitenskap, med forskningsstasjoner som overvåker alt fra Antarktis økosystem til klimaendringer, da området er ansett for å være nøkkelen til å forstå globale utfordringer.

Miljøvennlig turisme
Ekspedisjoner i så utfordrende områder og uberørte omgivelser som dette, kommer med et stort ansvar både i henhold til sjømannskap og miljøengasjement. Et ansvar som vi tar på alvor. Alle i ekspedisjonsteamet vårt er sertifiserte IAATO-medlemmer som har omfattende kunnskap om hvordan man driver miljøvennlig turisme i polare områder. Våre aktiviteter og omdømme hviler på vår lange tradisjon og erfaring når det gjelder og utforske polare farvann

To måter og utforske Antarktis
Med Hurtigruten kan du velge blant en rekke ekspedisjonsseilinger med MS Midnatsol og MS Fram. Ekspedisjonene med MS Midnatsol er perfekte for deg som liker reiser med ekstreme kontraster. Seilasen starter og avslutter i Puntas Arenas, slik at du kan utforske de dype fjordene i Chile, se det spektakulære landskapet og naturen i Patagonia, besøke Kapp Horn og deretter se alle høydepunktene i Antarktis.

Den originale Fram var det mest berømte fartøyet i sin samtid og resultatene av hennes ekspedisjoner var enestående. MS Fram viderefører arven fra den originale Fram og tar deg med på ekte ekspedisjoner. Skipet er lite og kan derfor ta deg tettere på tilnærmet utilgjengelige steder - dette er den ultimate måten og virkelig utforske Antarktis på. Ved ilandstigninger går du på land for å se dyreliv og historiske steder på nært hold. Det er et variert utvalg av utflukter og turer som vil utfordre deg, både mentalt og fysisk.

MS Midnatsol 7. november 2017

Det sies at man ikke kan få i pose og sekk, men på denne ekspedisjonen får du faktisk det. Fra de bratte fjellene, isbreene og dalene i de Chilenske fjorder til nærkontakt med det antarktiske dyrelivet - denne 15 dagers reisen viser frem det beste av Patagonia og det siste uberørte kontinentet på Jorden - Antarktis.

Dette eventyret starter med en overnatting på et hotell i Santiago de Chile, før du flyr til Punta Arenas der MS Midnatsol ligger klar. Vi starter med å utforske de chilenske fjordene; Garibaldifjorden er en av dem. Vær forberedt på en stor overraskelse når vi seiler inn i denne fjorden. Innerst ligger nemlig den vakre Garibaldibreen! Fjellene og dalene er bratte, og selv om det er snø på toppene er det et yrende dyreliv.

Hvis vi har været på vår side, går vi i land på Kapp Horn før vi krysser Drakepassasjen på vei mot Antarktis. Når vi kommer til dette store, hvite kontinentet, går vi i land for å utforske den spektakulære og storslåtte naturen. Møt pingviner og pelssel på nært hold, se isbreer, gamle hvalstasjoner og relikvier. Fra dekk er det også store sjanser for å se hval. Du kommer ikke til å kjede deg ett sekund!

Puerto Williams i Beaglekanalen er reserveplanen dersom vi ikke går i land på Kapp Horn. På returen vil vi også gå i land i de chilenske fjordene, før vi avslutter i Punta Arenas.

**********
Innvendig dobbeltlugar lugar fra kr 33 987 pr person.
Utvendig dobbeltlugar fra kr 36 346 pr person. 

Din reise inkluderer:
Hurtigrutens ekspedisjonsseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
En natt på hotell inkl frokost i Santiago de Chile før reisens start
Transfer fra hotell til flyplass i Santiago de Chile
Transfer fra flyplass til skip i Punta Arenas
Transfer fra skip til flyplass i Punta Arenas med orientering
Flyreise mellom Punta Arenas og Santiago de Chile t/r på økonomiklasse
Vind- og vannavstøtende jakke
Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar ilandstigninger og aktiviteter om bord
Kaffe og te om bord

Ikke inkludert:
Internasjonale fly
Reise- og avbestillingsforsikring
Valgfrie utflukter og servicetips
Bagasjeservice

Merk:
Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
Enkeltlugarer på forespørsel.
Utleie av støvler om bord
Obligatorisk helseerklæring

send henvendelse

MS Midnatsol 17. desember 2017

Turen starter med en overnatting på et hotell i Santiago de Chile, før du flyr til Arenas. Etter å ha gått om bord på MS Midnatsol starter reisen sørover med at vi seiler innover i de chilenske fjordene der du kan se høye fjell, isbreer og grønne, blomstrende daler. Vi bruker de små båtene våre for å gå i land, og komme nærmere de to isbreene og dyrelivet her.

Dersom været tillater oss det, går vi i land på Kapp Horn på selveste julaften på den ene av reisene. Dersom det ikke går feirer vi uansett norsk jul om bord, med juletre og en tradisjonell julemiddag. Det neste som venter er åpent hav før vi kommer til pingvinene og isbergene i Antarktis. Her vil du også kanskje se hvaler, i det vi seiler gjennom det mest øde området i verden. Bli med på utflukter og utforsk Antarktis på land, se tusenvis av pingviner og seler, padle kajakk og besøke de mest spennende steder.

På vei tilbake tilbringer vi flere dager på Falklandsøyene. Der vil vi oppleve alt fra røde busser og engelske puber i hovedstaden Stanley, til hvite sandstrender, turkis hav, gamle skipsvrak og fugleparadiset Carcass Islands. Vi går i land, og du kan utforske, gå turer eller se nærmere på de forskjellige fugleartene. Når vi er ferdig med runden rundt Magellanstredet returnerer vi til Punta Arenas.

**********
Innvendig dobbeltlugar lugar fra kr 47 895 pr person.
Utvendig dobbeltlugar fra kr 52 001 pr person. 

Din reise inkluderer:
Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
En natt på hotell inkl frokost i Santiago de Chile før reisens start
Transfer mellom hotell og flyplass i Santiago de Chile
Flyreise mellom Punta Arenas og Santiago de Chile t/r på økonomiklasse
Transfer i Punta Arenas mellom flyplass og skip, med orientering
Vind- og vannavstøtende jakke
Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar ilandstigninger og aktiviteter om bord
Kaffe og te om bord

Ikke inkludert:
Internasjonale fly
Reise- og avbestillingsforsikring
Valgfrie utflukter og servicetips
Bagasjeservice

Merk:
Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
Enkeltlugarer på forespørsel
Utleie av støvler om bord
Obligatorisk helseerklæring
Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.

send henvendelse
Se alle tilbud