Opplev Antarktis med Hurtigruten! Akkurat nå er det en kampanje med rabatterte priser! 
Antarktis
Det mest avsidesliggende kontinentet på jorden. Uansett hvilke andre deler av verden du har sett på tidligere reiser er Antarktis garantert helt annerledes enn du vil oppleve noe annet sted. Dette isolerte kontinentet er omgitt av et stort og kaldt ishav, og her på dette store, hvite kontinentet, er naturen på sitt mest spektakulære og storslåtte.

Dyrelivet
Det imponerende landskapet i Antarktis har holdt seg så og si uendret siden første gang det kom mennesker hit. Det er det kaldeste, tørreste, høyeste og reneste kontinentet på jorden – og det er blant annet kjent for gigantiske isfjell som har brutt seg løs fra ismassene på fastlandet. Det finnes ingen permanent bosetting her, men det er hjem til flerfoldig millioner pingviner og seler. I løpet av sommerhalvåret her nede på den sørlige halvkule er det også beiteområde for tusenvis av hval. Fra dekk eller på land får du se store mengder pingviner som svømmer ut i havet for å jakte på krill, torpedolignende leopard-sel som patruljerer kystlinjen og holder et skarpt øye med bevegelsene på land og høre pustelydene fra en knølhval i det fjerne.

Siden de første store polfarerne oppdaget Sydpolen, har Antarktis vært stedet for de mer eventyrlystne. I dag er menneskelig aktivitet begrenset til turisme og vitenskap, med forskningsstasjoner som overvåker alt fra Antarktis økosystem til klimaendringer, da området er ansett for å være nøkkelen til å forstå globale utfordringer.

Miljøvennlig turisme
Ekspedisjoner i så utfordrende områder og uberørte omgivelser som dette, kommer med et stort ansvar både i henhold til sjømannskap og miljøengasjement. Et ansvar som vi tar på alvor. Alle i ekspedisjonsteamet vårt er sertifiserte IAATO-medlemmer som har omfattende kunnskap om hvordan man driver miljøvennlig turisme i polare områder. Våre aktiviteter og omdømme hviler på vår lange tradisjon og erfaring når det gjelder og utforske polare farvann

To måter og utforske Antarktis
Med Hurtigruten kan du velge blant en rekke ekspedisjonsseilinger med MS Midnatsol og MS Fram. Ekspedisjonene med MS Midnatsol er perfekte for deg som liker reiser med ekstreme kontraster. Seilasen starter og avslutter i Puntas Arenas, slik at du kan utforske de dype fjordene i Chile, se det spektakulære landskapet og naturen i Patagonia, besøke Kapp Horn og deretter se alle høydepunktene i Antarktis.

Den originale Fram var det mest berømte fartøyet i sin samtid og resultatene av hennes ekspedisjoner var enestående. MS Fram viderefører arven fra den originale Fram og tar deg med på ekte ekspedisjoner. Skipet er lite og kan derfor ta deg tettere på tilnærmet utilgjengelige steder - dette er den ultimate måten og virkelig utforske Antarktis på. Ved ilandstigninger går du på land for å se dyreliv og historiske steder på nært hold. Det er et variert utvalg av utflukter og turer som vil utfordre deg, både mentalt og fysisk.

MS Midnatsol 22. oktober 2018

Eventyr på den sørlige halvkule - Sørgående

På dette eventyret får du oppleve Sør-Amerika, Patagonia, Falklandsøyene - og Antarktis. Du vil få se pingviner, sel og hval, ta fotturer på isen og dra på kajakkpadling blant isfjellene. Det omfattende programmet med utflukter og aktiviteter gjør turen til en drøm for enhver eventyrer, uansett alder.

Fra urbane eventyr til verdens mest avsidesliggende sted - på kun få dager

Start reisen med å nyte storbylivet i Montevideo, før vi går om bord på MS Midnatsol. Etter en dag til havs, kommer vi til Puerto Madryn, inngangsporten til Valdez-halvøya, som er på UNESCOs verdensarvliste og kjent for et rikt dyreliv. Her kan du møte noen av verdens største havdyr i sitt naturlige miljø.

Fantastiske Falklandsøyene

En helt annen villmark og kultur venter på Falklandsøyene. Her kan du oppleve alt fra sauebeiting ved pingvinkoloniene til koselige landsbypuber og røde, engelske busser.

Overveldende Antarktis

Vi krysser Drakestredet for å utforske det mest fjerntliggende stedet på planeten. Den antarktiske iskappen dekker 98 % av kontinentet, og er verdens største ismasse. Villmarken her er full av dyreliv. Pass på å gå i land for å møte pingviner i yrende og høylytte kolonier.

Bli med ekspedisjonsteamet for å utforske den iskalde kysten av Antarktis. Her kan du komme tett på pingviner og seler, nyte rolige kajakkturer og besøke fascinerende og fantastiske naturperler. Vel tilbake på MS Midnatsol kan vi by på spennende foredrag, vitensenter, testsenter for foto- og optikk, workshops og Young Explorers Antarktis-programmet – rett og slett alt som trengs for å ta oppdagerevnene dine til et nytt nivå.

Vi runder av eventyret ved å krysse Drakestredet tilbake til Ushuaia på to dager

**********
Innvendig dobbeltlugar lugar fra kr 41 505,-pr person.
Utvendig dobbeltlugar fra kr 42 779,-pr person. 

Din reise inkluderer:
Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon
Transfer flyplass til skip i Ushuaia
Fly (økonomiklasse) fra Buenos Aires til Ushuaia
Vind - og vanntett jakke
Turer med småbåter til land
Aktiviteter om bord og på land
Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter/aktiviteter 
Kaffe og te om bord
Transfer skip til flyplass i Ushuaia
Fly (økonomiklasse) fra Ushuaia til Buenos Aires

Ikke inkludert:
Internasjonale fly
Reise- og avbestillingsforsikring
Valgfrie utflukter og servicetips
Bagasjeservice

Merk:
Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
Enkeltlugarer på forespørsel
Utleie av støvler om bord
Obligatorisk helseerklæring
Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.

 

send henvendelse

MS Midnatsol 6., 17. og 28. november samt 09. desember 2018.

Eventyr i Antarktis - høydepunktene på det frosne kontinentet

Gjør deg klar for tidenes eventyr! Fra Ushuaia krysser vi Drakestredet og seiler videre mot Antarktis. Møt pingviner og ta på isfjell med dine egne hender. Om bord kan du bli med på en rekke aktiviteter. MS Midnatsol har et eget Explorer-rom, et Young Explorer-program, temadager, spennende forelesninger og mye mer – alt for å gi deg den beste reiseopplevelsen.

Nære møter med dyrelivet i Antarktis!

En ekspedisjon til Antarktis med MS Midnatsol er noe av det mest spennende du kan gjøre. Utforsk et av verdens mest avsidesliggende områder når vi tar deg med til høydepunktene på verdens sørligste kontinent.

Et frossent, men yrende kontinent!

Vi seiler over Drakestredet på vei mot Antarktis. Når vi ankommer kontinentet, tar det ikke lang tid før all oppmerksomheten din er rettet mot den mystiske verdenen vi akkurat har ankommet. Bak hvert isfjell skjuler det seg nye eventyr.

Forbered deg på å få gåsehud. Dyrelivet i Antarktis er et kapittel for seg selv. Her får du se hval, tusenvis av pingviner og veldig søte seler. Isfjell i alle mulige former og farger driver forbi. Horisonten virker endeløs, og vi seiler gjennom et blått hav der du kan se både isfjell og hvaler. La deg fascinere og sjarmere av de store pingvinkoloniene som ønsker deg velkommen. Du vil føle deg som en ekte oppdager når vi går i land for å utforske og når vi kjører småbåter gjennom ishavet.

Når du kommer tilbake om bord har du muligheten til lære mer om Antarktis og dele de spennende opplevelsene du har hatt med familie og nye venner. MS Midnatsol er designet for å tilfredsstille behovene til moderne eventyrere – både om bord og på land. På Explorer-dekket kan du møte andre eventyrere, og lære mer om populærvitenskapelige temaer sammen med ekspedisjonsteamet vårt. Programmet om bord passer for folk alle aldre. I medierommet viser vi dagens høydepunkter, og hvis du ikke har vært i land eller på utflukter kan du se filmer og video fra disse hver kveld. Young Explorer-programmet vårt tilbyr spennende, vitenskapelig innhold for barn, presentert på en morsom og enkel måte.

**********
Innvendig dobbeltlugar lugar fra kr 34 995,- pr person.
Utvendig dobbeltlugar fra kr 37 099,-pr person. 

Din reise inkluderer:
Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
En hotellovernatting i Buenos Aires, inkludert frokost
Flyreise på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia
Transport til Ushuaia med en orienteringstur inkludert
Vind- og vanntett jakke
Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
Gratis kaffe og te

Ikke inkludert:
Internasjonale fly
Reise- og avbestillingsforsikring
Valgfrie utflukter og servicetips
Bagasjeservice

Merk:
Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
Enkeltlugarer på forespørsel
Utleie av støvler om bord
Obligatorisk helseerklæring
Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.

send henvendelse

MS Fram 19. november 2018

Ekspedisjon til Patagonia og Antarktis - Sørgående

På denne ekspedisjonen kan du oppleve de mest fascinerende stedene langs den Søramerikanske kysten, før du utforsker Antarktis. Opplev en av de vakreste nasjonalparkene i verden, Patagonia, de chilenske fjordene, Kapp Horn og Antarktis. Bli med i land, se pingviner på nært hold - eller utforsk livet i havet fra en kajakk.

Utforsk Patagonias vakre natur

Med fargerike Valparaiso som utgangspunkt seiler vi sørover langs den chilenske stillehavskysten. Her får du se vulkaner med snø på toppen, reflektert i vakre innsjøer, store elver og frodig vegetasjon. Det majestetiske og uberørte fjellandskapet kommer definitivt til å gjøre inntrykk på deg!

Vakre fjorder og Kapp Horn

Vi besøker en av de vakreste nasjonalparkene i verden og fortsetter inn i de chilenske fjordene. Denne villmarken er nesten helt uberørt, med massive fjell som stuper rett ned i havet, som er fullt av is. De dype dalene omkranset av snødekkede fjell, står i en sterk kontrast til et ellers grønt og frodig område med et yrende dyreliv. Så kommer vi til Kapp Horn, et mytisk sted hvor to hav møtes. Det kan til og med hende at vi går i land her.

Utforsk isødet i sør

Videre krysser vi det beryktede Drakestredet før vi kommer til det storslåtte isødet som er Antarktis. Pingviner, sel, hval og store flokker med sjøfugl gir liv til dette surrealistiske landskapet. Vi tar deg med i land for å oppleve noe av det mest spennende dyrelivet på kloden, mens du samtidig får sjansen til å sette fot på kontinentet Antarktis. Det kan også hende at du får muligheten til å utforske det kalde havet fra en kajakk. Om bord berikes opplevelsen når ekspedisjonsteamet vårt forteller mer om den rike historien til og dyrelivet i områdene vi seiler i.

Til slutt krysser vi Drakestredet enda en gang før ekspedisjonen ender i Ushuaia.

**********
Innvendig dobbeltlugar lugar fra kr 61 907,-pr person.
Utvendig dobbeltlugar fra kr 74 948,- pr person. 

Prisen inkluderer:
Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon
Transport fra skipet til flyplassen i Ushuaia
Flybillett på økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires
Vind- og vanntett jakke
Turer med småbåter til land
Aktiviteter om bord og på land
Forelesninger om bord
Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter/aktiviteter
Kaffe og te om bord

Ikke inkludert:
Internasjonale fly
Reise- og avbestillingsforsikring
Valgfrie utflukter og servicetips
Bagasjeservice

Merk:
Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
Enkeltlugarer på forespørsel.
Utleie av støvler om bord
Obligatorisk helseerklæring

send henvendelse

MS Fram 06. og 27. desember 2018

Den ultimate ekspedisjonen til Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia

På denne spennende ekspedisjonen kan du utforske de isolerte Falklandsøyene, vakre Sør-Georgia og fantastiske Antarktis. Vi gleder oss til å ta deg med på en uforglemmelig reise, hvor vi skal utforske det endeløse hvite landskapet og lytte til naturens stillhet i vakre Antarktis.

Vakkert, isolert og fantastisk

Når vi starter på en av våre mest ambisiøse ekspedisjoner til Antarktis er det best å reise med åpent sinn og forventninger om det uventede. Naturens overveldende kraft, et yrende dyreliv og ekstreme forhold vil garantert gjøre deg målløs. Bli med i land på isolerte øyer for å oppdage eksotiske dyr i spennende landskap. Bli med på kajakkturer i uberørt farvann med isfjell flytende forbi, eller overnatt i telt under stjernene.

Med startpunkt i Buenos Aires har du muligheten til å utforske "Sør-Amerikas Paris" før du går om bord på MS Fram i Ushuaia, verdens sørligste by. Herfra setter vi kursen gjennom den naturskjønne Beagle-kanalen.

Vi krysser åpent hav før vi ankommer Falklandsøyene, som med sine store åpne plasser, iøynefallende hvite sandstrender og både pingviner og albatrosser, er en helt spesiell opplevelse. Her utforsker vi først nordvestsiden, før vi fortsetter til hovedstaden Stanley, med sine røde busser og engelske puber. Stanley er også det naturlige startpunktet for mange utflukter.

Unike Sør-Georgia

Ved å delta på forelesningene om bord kan du forberede deg før vi ankommer Sør-Georgia, hvor vi skal seile inn Drygalskifjorden, som omringet av høye fjell på alle kanter. I dette området, ved sørenden av øya, finner vi noen av Sør-Georgias forlatte hvalfangststasjoner. Herfra og videre dreier forelesningene om bord seg om Antarktis, og inkluderer også en introduksjon til hvordan man bør oppføre seg som besøkende på det kaldeste, tørreste og mest avsidesliggende kontinentet på kloden.

Utrolige opplevelser i sør

Antarktis er et fredelig kontinent, og de fleste besøkende reiser hit for vitenskapens skyld. Gjennom tusenvis av år har Antarktis utviklet seg uten innvirkning fra mennesker. Ville dyr er ikke redd for mennesker, da mennesker ikke utgjør noen trussel. Vi skal besøke flere steder på dette frosne kontinentet, men vi må tilpasse oss vær- og vindforholdene.

Mulige steder vi besøker er Whalers Bay, Half Moon Island og Brown Bluff, et vulkansk landskap. Lukt, lytt og se de store pingvinkoloniene og hvalene i havoverflaten. Fordi MS Fram er det minste skipet vi seiler med i Antarktis, kan vi komme oss i land på steder der de større skipene aldri kommer til.

Vi går i fotsporene til de store eventyrerne som har vært i Antarktis før oss. Ekspedisjonsteamet vårt passer på at vi utnytter forholdene maksimalt, slik at du får være med på fjellturer, kajakkturer blant isfjell og en telttur i villmarken.

På vei tilbake seiler vi gjennom det beryktede Drakestredet, før vi ankommer Ushuaia.

**********
Innvendig dobbeltlugar lugar fra kr 80 046,-pr person.
Utvendig dobbeltlugar fra kr 95 625,- pr person. 

Din reise inkluderer:
Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
En hotellovernatting i Buenos Aires, inkludert frokost
Transport fra hotellet til flyplassen i Buenos Aires
Tur-retur flybillett på økonomiklasse mellom Buenos Aires og Ushuaia
Transport i Ushuaia, inkludert en introduksjonstur
Vind- og vanntett jakke
Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
Gratis kaffe og te

Ikke inkludert:
Internasjonale fly
Reise- og avbestillingsforsikring
Valgfrie utflukter og servicetips
Bagasjeservice

Merk:
Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
Enkeltlugarer på forespørsel
Utleie av støvler om bord
Obligatorisk helseerklæring
Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.

send henvendelse

MS Midnatsol 20. desember 2018

Et juleeventyr i Antarktis

Bli med på et juleeventyr ved verdens ende – i Antarktis – hvor du får feire nyttårsaften med pingviner, seler og hvaler. Nyt det varierte dyrelivet og det fantastiske landskapet med isfjell som driver forbi. Vi lover uforglemmelige opplevelser i verdens mest øde område!

Vi garanterer deg en hvit jul! Kombiner en eventyrseilas med julefeiring i spektakulære omgivelser. Gå i land på øde strender, se et yrende og variert dyreliv og bli med på kajakkturer blant store isfjell. Om bord inviterer vi deg til en tradisjonell norsk julefeiring, og du får feire nyttårsaften i et av verdens mest øde områder – med pingviner, seler og hvaler. Her er det naturen som rår. Så la eventyret begynne.
Ekspedisjonen starter i Buenos Aires, med muligheter for å utforske byen og kanskje danse litt tango før du går om bord på MS Midnatsol i Ushuaia – verdens sørligste by. Deretter seiler vi ut i åpent hav mot Antarktis, med spennende forelesninger om bord.

Tilbring julen og nyttårsaften i Antarktis

Når vi ankommer Antarktis går vi kanskje en tur på vulkanøya Deception Island, besøker vakre Half Moon Island, eller navigerer gjennom det 48 kilometer lange sundet kalt Antarctica Sound, hvor du kan se de mest imponerende isfjellene på hele ekspedisjonen. Brown Bluff har fantastiske klipper som stiger 745 meter opp fra havet, med mange adélie- og chinstrap-pingviner og sjøfugler. Og selvfølgelig håper vi å se majestetiske hvaler bryte bølgene i havet, med muligheten for å komme enda nærmere når vi tar frem kajakkene. Å feire jul og nyttår i Antarktis er virkelig en opplevelse av de helt sjeldne.

Etter en uke i Antarktis setter vi kursen tilbake mot sivilisasjonen, og avslutter ekspedisjonen i Ushuaia.

**********
Innvendig dobbeltlugar lugar fra kr 44 994,-pr person.
Utvendig dobbeltlugar fra kr 46 196,-pr person. 

Din reise inkluderer:
Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon
Transfer flyplass til skip i Ushuaia
Fly (økonomiklasse) fra Buenos Aires til Ushuaia
Vind - og vanntett jakke
Turer med småbåter til land
Aktiviteter om bord og på land
Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter/aktiviteter 
Kaffe og te om bord
Transfer skip til flyplass i Ushuaia
Fly (økonomiklasse) fra Ushuaia til Buenos Aires

Ikke inkludert:
Internasjonale fly
Reise- og avbestillingsforsikring
Valgfrie utflukter og servicetips
Bagasjeservice

Merk:
Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
Enkeltlugarer på forespørsel
Utleie av støvler om bord
Obligatorisk helseerklæring
Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.

send henvendelse
Se alle tilbud